Disset voluntaris, cinc fotògrafs, dos perruquers, cinc maquilladors. 71 famílies i un total de 205 persones d'edats molt diverses. Són les xifres finals de Somriures&Cliks, una iniciativa solidària inèdita que s'ha portat a terme, avui dilluns, matí i tarda, al Casal de les Escodines de Manresa amb l'objectiu que persones sense mitjans econòmics es puguin fer una fotografia ben pentinats i ben maquillats.

La monja Lucia Caram, ànima de la Fundació Rosa Oriol i mare del projecte a nivell de tot Catalunya contra la pobresa infantil #Invulnerables, en el qual s'aixopluga la sessió fotogràfica, ha visitat aquest matí el casal per veure en viu i en directe les primeres sessions. Caram es recupera actualment d'una operació que li van haver de fer d'urgència que l'ha obligat a suavitzar una mica el seu ritme de vida.

L'artífex de tot plegat és el fotògraf de Sabadell establert a Sant Fruitós de Bages Joan Locubiche, ajudat per Elena Vers, de l'estudi de pilates amb el mateix nom i la Fundació Rosa Oriol, de la qual són les famílies que estan passant pel casal. Les usuàries del cosidor, dones africanes que han lluït uns magnífics vestits; mares amb els seus fills que, per una estona, s'han pogut relaxar i sentir-se guapes després de passar per les mans expertes de les maquilladores i perruqueres; infants que s'ho miraven tot amb els ulls oberts de bat a bat...

A banda de fer passar una bona estona a persones que no estan vivint el seu millor moment, Locubiche explica que la voluntat és que l'experiència es repeteixi en altres municipis de Catalunya per ajudar altres persones que, com les que avui passaran per les Escodines, les estan passant magres. Al costat de Locubiche, fan les fotografies Sunsi Albets, Janira López, Víctor López Reyes i Crstina Reche.