L'empresa manresana Manremyc, liderada per l'investigador manresà Pere-Joan Cardona, ha estat la primera de tot l'estat espanyol a rebre el certificat BCorp en l'àmbit de la salut. BCorp és la primera certificació d'empresa -no de productors- que garanteix la sostenibilitat organitzativa i permet a l'empresa complir de forma voluntària amb elevats estàndards socials i ambientals, així com compromisos de transparència i responsabilitat corporativa.

Justament avui es celebra a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona el BGood Day, que consisteix en la presentació de les empreses fundadores el moviment BCorp a l'estat espanyol. La manresana Manremyc és una d'aquestes empreses.

Manremyc, Manresana de Micobacteriologia SL, és una spin-off, una empresa derivada de la Unitat Experimental de Tuberculosi, un grup de recerca que desenvolupa estratègies d'avantguarda per a la prevenció i el control de la tuberculosi humana i animal. La companyia està dirigida pel Dr. Pere-Joan Cardona i s'ha centrat en el desenvolupament d'un probiòtic -Nyaditum resae®- que té per objectiu immunitzar el cos contra la malaltia acostumant-lo a ella.

La missió de Manremyc és impactar positiva i globalment en la salut humana mitjançant el desenvolupament de noves estratègies d'intervenció contra la tuberculosi. En aquest context, han manifestat, «passar a formar part de la comunitat BCorp representa una fita clau en l'assoliment dels objectius a nivell de negoci i socials».

Cardona és doctor en Medicina i especialista en Microbiologia Clínica; cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol; professor associat de la UAB i inventor de la vacuna contra la tuberculosi Ruti -aturada per manca de finançament- i del probiòtic.