Manresa vol ser capital contra tota mena de discriminació, va assegurar l´alcalde Valentí Junyent a l´acte institucional que hi va haver dimarts a l´Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l´Orgull LGTBI, el col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

L´acte va atraure poc públic al saló de sessions. A la presidència hi havia representants de tots els grups municipals amb la voluntat de visualitzar la unanimitat que genera la lluita contra qualsevol mena de discriminació homòfoba, i a favor de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Junyent va assegurar que tot i els avenços dels últims anys en aquest àmbit, encara és necessari i convenient celebrar el Dia Internacional de l´Orgull LGTBI «per refermar el nostre compromís amb els drets de les persones».

La membre de l´associació Família LGTBI Catalina Pallàs va ser l´encarregada de pronunciar una conferència en la qual va parlar principalment de les famílies LGTBI i l´escola. Va afirmar que, segons un estudi recent, 3 alumnes per aula formarien part del col·lectiu i que, en canvi, «no trobaran resposta ni suport, sinó tot el contrari», assetjament homofòbic i abusos verbals i fins i tot físics. «La nostra preocupació és que els nostres fills no passin pel que hem passat nosaltres», va assegurar. Per això va reclamar eines per canviar la situació i «incorporar la diversitat afectiva i sexual al dia a dia a la societat i a l´escola». Cal donar-hi visibilitat «com a concepte oposat al silenci que nega altres maneres d´estimar», va dir.

També en el marc del Dia Internacional de l´Orgull LGTBI, dimarts al matí representants de tots els grups municipals van participar en el desplegament de la bandera de l'arc de Sant Martí, a la façana de l´edifici de l´ajuntament. Hi van participar l'alcalde, Valentí Junyent; la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich (CDC), Mireia Estefanell (ERC), Gemma Tomàs (CUP), Felip González (PSC), Miguel Cerezo (C's), el regidor no adscrit Miquel Davins i el president de l'associació Manresa LGTBI, Eloy Torreblanca.