L'empresa pública de la Generalitat infraestructures.cat ha posat a concurs la licitació del projecte constructiu del tram de l'avinguda dels Països Catalans que va de la carretera de Viladordis fins a la rotonda de Prat de la Riba.

Es tracta d'un pas més en la configuració d'un vial estratègic per a la ciutat en el qual el Govern de la Generalitat s'ha compromès a invertir 2,7 milions abans del 2019.

El que ha fet la Generalitat és obrir un concurs perquè els aspirants a redactar el projecte s'hi puguin presentar. El pressupost és de 91.500 euros més IVA (110.715 euros en total) i el termini de presentació és fins al 18 de juliol.

En el ple de l'Ajuntament del mes de març es va aprovar per unanimitat la modificació puntual de l'actual pla general urbanístic de Manresa per avançar en aquesta actuació.

La modificació del pla general ha de permetre desvincular l'execució de l'avinguda del trasllat de les línies elèctriques del sector est.

Un cop feta aquesta part del vial, quedarà pendent la prolongació de l'avinguda entre la carretera de Viladordis i el Decathlon per tal de fer possible la connexió de la rotonda de Prat de la Riba amb els Trullols. El tram que va de la carretera de Viladordis al Decathlon s'havia de finançar amb les contrapartides obtingudes a canvi de facilitar l'ampliació en superfície de l'hipermercat Carrefour, una opció a la qual s'oposa el soci de govern de Convergència, ERC.

El projecte de finalitzar l'avinguda dels Països Catalans és damunt la taula des de fa molts anys, i també l'inclou el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.

Anteriorment, el projecte per allargar l'avinguda formava part de l'operació per fer créixer la capital del Bages per la banda est mitjançant el desenvolupament d'una Àrea Residencial Estratègica (ARE), descartada per l'esclat de la bombolla immobiliària.