Dos focs que van cremar en poc menys d'una hora van generar aquest diumenge a la tarda un bon ensurt al barri de la Font dels Capellans de Manresa. Els dos incendis van ser de poca dimensió però el primer va generar una espessa fumera que de seguida es va fer visible des d'una bona part de la ciutat.

El primer dels dos incendis va cremar ràpidament una zona de vegetació abandonada que separa el barri de la Font dels Capellans de l'institut Guillem Catà, al carrer de Fra Jacint Coma i Galí.

Les flames es van originar cap a dos quarts de sis de la tarda i van generar molt fum, que de seguida es va fer visible en bona part de la capital del Bages. Quan encara no feia ni una hora que s'havien originat les primeres flames, el foc estava extingit, tot i que encara es podien veure alguns punts fumejant.

En les tasques d'extinció d'aquest primer incendi hi van treballar tres dotacions dels Bombers. A més a més, va ser necessari retirar alguns dels cotxes que hi havia aparcats a la zona per la seva proximitat amb les flames, encara que finalment no es van haver de lamentar danys.

Les flames d'aquest incendi en total van cremar uns 500 metres quadrats de vegetació en una zona ara abandonada i en la qual fins fa uns anys hi havia hagut horts. Precisament per sobre d'aquest punt hi passen dues línies d'alta tensió, tot i que el subministrament elèctric no es va veure afectat pel foc.

Les flames van generar molta expectació entre els veïns, molts dels quals, alarmats pel fum i el soroll de les sirenes, es van acostar a la zona cremada per veure què havia passat. Els Bombers van estar treballant fins al vespre per tal de remullar la zona i evitar revifades.

Segon incendi molt a prop

Aproximadament una hora després que s'hagués originat el primer dels focs, un segon incendi va cremar en un punt molt proper al del primer foc. En aquesta ocasió, les flames es van originar al carrer del Tossalet dels Dolors, a la zona que separa l'aparcament dissuasiu del Pont de Ferro i el mateix barri de la Font dels Capellans de Manresa.

Aquest foc també va afectar una zona de vegetació abandonada, principalment herbes i petits arbustos, i les restes d'una antiga barraca que, segons explicaven uns veïns de la zona, els seus propietari van fer ensorrar fa unes setmanes perquè s'hi havien instal·lat persones sense sostre.

Després de l'enderroc de la construcció, a la zona hi van quedar restes de la barraca i deixalles que aquest diumenge a la tarda van cremar. Tot i això, l'incendi va afectar una àrea molt reduïda i, com en el cas del primer, tampoc no es van haver de lamentar danys.

En l'extinció d'aquest segon incendi hi van participar dues dotacions dels Bombers i les flames van poder ser extingides amb molta rapidesa.