ICV reafirma la necessitat i la urgència dels objectius que pretenien aconseguir amb la de celebrar un Ple monogràfic sobre les polítiques d'ocupació per lluitar contra l'atur. Creuen que «sota el govern de de CDC han quedat reduïdes a la mínima expressió i és prioritari tornar a reforçar-les per donar resposta a les necessitats dels milers de manresans i manresanes que viuen una situació d´emergència per no tenir feina i no cobrar cap prestació».

A més remarquen que el Ple monogràfic hauria permès «tractar la situació de manera específica debatent i acordant respostes sobre els instruments que tenim i de com els adaptem, canviem o millorem per fer-hi front».

En aquest sentit ICV assenyala que no és incomptatible fer aquest debat en el marc del Pacte de Ciutat tal com emplaçava l'equip de govern municipal amb la celebració, posteriorment d'un Ple monogràfic que doni la màxima importància i centralitat a la voluntat política municipal de lluitar contra l'atur i apostar per polítiques concretes per fer-hi front.

En qualsevol cas, ICV espera l´equip de govern manresà , «el més aviat possible i, en tot cas, abans d´acabar l´any, desenvolupi, concreti i posi en marxa, en consens amb els agents socials» les mesures previstes en el marc del Pacte de Ciutat pel que fa a les polítiques actives d´ocupació.