El diputat Albano-Dante Fachín ha anat de bòlit a la tarda de divendres a Manresa. La causa: el fet de participar en poca estona de diferència en actes organitzats pels dos grups de Podem a la ciutat. El cercle A Manresa Junts Podem va veure llum després que membres del grup originari creat a la ciutat, Podem Manresa, abandonessin el grup molestos amb els líders locals de la formació. El diputat, un dels caps visibles de Podem a Catalunya, reconeix que el partit és nou i encara s'ha de dotar d'estructures internes per crear cohesió entre les diferents sensibilitats del partit. I és que la situació no és anòmala i a altres ciutats hi ha diferents grups del Podem. La solució per a Dante és «crear canals, tal i com tenen els partits amb més història, per vehicular els debats interns».

Primer escenari, Casal de les Escodines. Dante ha presentat la seva candidatura entre una quinzena de membres de A Manresa Junts Podem. Segon escenari, el col·loqui organitzat per l'altre grup, Podem Manresa -juntament amb EUiA-, per parlar del TTIP (el tractat comercial que EUA i la Unió Europea estan negociant), un tema que el diputat coneix exhaustivament ja que ha realitzat un treball periodístic sobre les conseqüències d'aquest tractat, si entra en vigor.

El diputat no creu que sigui incongruent participar en actes dels dos grups que el partit té a Manresa, ja que el primer ha estat un debat intern amb una part dels membres de la formació a la ciutat. El segon acte ha estat diferent, obert al públic, i la finalitat era aportar informació a la ciutadania sobre el TTIP. Dante, però, ha reconegut que el partit ha de continuar la seva construcció interna que permeti aglutinar sota el mateix paraigües les diferents visions de la formació a Manresa, i a la resta del territori.