El govern de Manresa ha contestat a ICV que per lluitar contra l'atur a la ciutat no s'ha de fer un ple monogràfic sobre la qüestió, sinó que s'han de potenciar actuacions consensuades entre totes les forces polítiques en el marc del Pacte de Ciutat. L'executiu de CDC i ERC ha manifestat en un comunitat que "considera prioritària una actuació ferma i decidida per promoure l'ocupació a la ciutat i atendre les necessitats bàsiques de les persones que passin dificultats per estar en una situació d'atur".

Els ecosocialistes van proposar tractar el problema de l'atur en una sessió plenària, però des del consistori s'ha afegit que és per aquest motiu que el govern va proposar la reedició del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social que es va aprovar al ple del setembre, i que segueix les passes del que ja es va signar en l'anterior mandat amb la participació dels representants polítics, econòmics i socials de Manresa.

En aquest sentit, el govern ha manifestat que comparteix amb ICV "la preocupació sobre la situació dels aturats a la ciutat". L'equip de govern ha afirmat mostrar-se convençut que el Pacte de Ciutat és el marc adequat per plantejar aquesta preocupació i buscar-hi possibles solucions, perquè el Pacte té una vocació de continuïtat en el temps i de tractar amb amplitud i detall tots els factors que poden ajudar a crear ocupació i a combatre l'atur.