La Fundació Universitària del Bages (FUB) i la Politècnica de Manresa (EPSEM) han mantingut de cara al curs vinent la xifra d'alumnes preinscrits en els 350. Segons dades facilitades dimarts pels dos centres, la FUB ha atret 228 estudiants, i l'EPSEM, 122. Aquestes dades corresponen a la primera inscripció; encara queda una segona assignació de places i la de la convocatòria de setembre, de manera que són xifres que poden arribar a variar molt.

A la FUB, Fisioteràpia manté el seu poder de convocatòria, i a la Politècnica ho fa l'Enginyeria de Sistemes TIC. Per contra, Mines i ADE són els graus menys sol·licitats en els dos centres, respectivament.

Tant la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), de la qual forma part la FUB, com la UPC, que integra l'EPSEM, han guanyat alumnes per al proper curs respecte al darrer. En concret, fent cas a les primeres dades de preinscripció universitària facilitades aquest dimarts per la Generalitat, la UVic-UCC ha incrementat el 5 % el nombre d'alumnes que l'han triat en primera opció. Quant a la preinscripció total, ha crescut de deu estudiants. La UPC ho ha fet d'un percentatge molt més significatiu, el 4,7%.

A la UVic-UCC, dels 776 estudiants que la van triar en primera opció el curs 2015-2016, han passat a 816 de cara al curs 2016-2017, xifra que suposa l'esmentat increment del 5%. Fonts de la institució nascuda de la federació de les universitats de Manresa i de Vic han posat en relleu que aquest resultat demostra la consolidació de les propostes formatives de grau que ofereix la federació en aquest primer procés d'assignació, que és el segon any que es fa conjuntament des del campus UVic i UManresa.

Pel que fa als assignats totals per campus, el 68% ho són a la UVic, el 21% a UManresa i l'11% a BAU (Centre Universitari de Disseny de Barcelona). En nombres absoluts, la federació ha rebut 1.070 assignacions al Campus UVic, 328 al Campus UManresa i 181 a BAU. L'any passat les xifres totals d'assignats van quedar en 1.569, les del campus UVic en van ser 1.076, les del campus UManresa, 334 i les de BAU, 159.

UManresa ha registrat un descens del 9% per a la matrícula del curs 2016-2017. Segons fonts de la UVic-UCC, aquesta baixada respon, en bona mesura, a qüestions tècniques del procés de preinscripció. Tots els estudis de la facultat de Ciències de la Salut de Manresa (Infermeria, Podologia i Logopèdia) incrementen el volum de primeres opcions, excepte els de Fisioteràpia, en què l'alta demanda d'estudiants internacionals condiciona el calendari d'assignació.