La futura escola de repàs popular impulsada per la PAHC Bages i que s'ubicarà als baixos del bloc ocupat del carrer Sobrerroca tindrà, molt possiblement, servei de logopèdia, psicologia, un contacontes i monitors que organitzaran activitats de lleure, més enllà del que serà la seva activitat troncal: el reforç escolar.

Aquestes són les aspiracions de la vintena de persones que (de moment) estan treballant per fer realitat l'escola després de l'assemblea celebrada al mateix local del carrer Sobrerroca.

Lila Corominas, una santpedorenca estudiant de Medicina de 20 anys, es va vincular a la iniciativa tan bon punt va conèixer el projecte a través de les xarxes socials: "vaig veure que calia enviar un correu per col·laborar i ho vaig fer". Corominas, vinculada a l'Ateneu Popular La Sèquia, explica que a l'assemblea de diumenge "podies veure persones de perfils ben diferents: joves estudiants, gent que ha acabat la carrera fa poc, persones que ja treballen, gent relacionada amb el món de l'ensenyament i gent que no; persones vingudes del món del lleure i persones que simplement estaven interessades en el projecte". Malgrat que és una iniciativa nascuda de la PAHC Bages, Corominas recalca, que "en general, no hi havia les mateixes cares que es veuen en les assemblees de la plataforma cada diumenge".

En aquesta primera assemblea es van concretar poques coses, ja que es va fer "una pluja d'idees inicial". No es va parlar, encara, ni del nombre de places que oferiran, ni de quines edats tindran els nens que vagin a la futura escola: "en principi seran tan de primària com de secundària, però s'ha de decidir", comenta la jove estudiant de Medicina.

Una desena de professors

De moment, el que sembla segur és que una desena de persones han confirmat que podran col·laborar i oferir classes de repàs a l'escola de la PAHC, i que a més, com a l'assemblea van assistir-hi persones que són logopedes, psicòlegs, narradors de contes i monitors de lleure, "tenim la intenció d'oferir tots aquests serveis, als quals l'escola moltes vegades no arriba, més enllà de l'activitat principal que és el repàs", ressalta Lila Corominas.

Candidats? Tots els nens

Una altra cosa de la qual encara no es va parlar a l'assemblea del diumenge dia 10 va ser de les condicions que hauran de tenir els nens i nenes susceptibles a rebre els serveis de la futura escola de repàs. "No hem elaborat unes condicions o filtres. En prinicipi, tots els infants que ho necessitin, seran benvinguts". Tot i això, Corominas creu que l'escola acabarà tenint "segurament nens del barri antic, que per proximitat, hi tindran més facilitat d'accés".

Contacte amb l'escola

Una de les coses que sí que es va decidir a la primera assemblea de l'escola va ser que es vol tenir contacte amb el col·legi dels infants que en rebin els serveis "per conèixer de primera mà les necessitats específiques de cada alumne".

Preguntada sobre si al local del carrer Sobrerroca hi cal fer una reforma, Lila Corominas, assenyala que "sí. Primer volem escollir en assemblea quin disseny ha de tenir l'espai" i després "comptem que en tres dies es pugui fer la reforma".

La intenció és que el centre de reforç pugui obrir coincidint amb l'inici del curs escolar, tot i que no és una qüestió imprescindible: "no volem engegar precipitadament. Si veiem que no estem a punt, no obrirem", recalca Corominas.