El segon tinent d´alcalde, regidor d´Habitatge de l´Ajuntament de Manresa i portaveu de l´equip de govern municipal, Antoni Llobet, ha signat avui la seva renúncia com a regidor de l´Ajuntament de Manresa, que s´oficialitzarà al Ple Municipal d´aquest dijous.

Aquesta tarda, en una compareixença de premsa amb l´alcalde, Valentí Junyent, Llobet ha explicat que el volum de feina que genera el fet de compatibilitzar la feina a l´Ajuntament amb el seu càrrec al Departament d´Ensenyament de la Generalitat ha desembocat en aquesta decisió.

Antoni Llobet deixarà de ser regidor de l´Ajuntament de Manresa al Ple Municipal d´aquest dijous. Aquest matí, Llobet ha signat la seva renúncia com a regidor i a la tarda ha explicat els motius que l´han portat a prendre la decisió, en una compareixença de premsa juntament amb l´alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i amb la presència de diversos regidors dels dos grups municipals que formen el govern.

Màxim de dedicació

Llobet deixa, doncs, les seves responsabilitats com a regidor d´Habitatge i com a portaveu del govern municipal. Segons ha explicat ell mateix als periodistes, «un càrrec públic ha de poder complir el seu compromís de servir la ciutadania amb el màxim de dedicació», cosa que era difícil pel fet de compaginar la tasca municipal amb el seu càrrec de secretari de Polítiques Educatives del departament d´Ensenyament de la Generalitat.

El regidor ha recordat que la configuració del govern català va coincidir pràcticament en el temps amb l´entrada d´ERC al govern de Manresa i la configuració també del nou govern a la ciutat. Així doncs, el 25 de gener passat, pocs dies després de la presa de possessió del govern català i els consellers, Llobet rebia l´encàrrec d'assumir la secretaria de Polítiques Educatives de la Generalitat, i només una setmana més tard, l´1 de febrer, començava a caminar el nou govern municipal conjunt CDC-ERC.

«En aquell moment ens va semblar que valia la pena i em sentia especialment compromès a participar de la primera etapa del govern conjunt. Per la meva responsabilitat a la Generalitat, ja vaig deixar les àrees d´Ensenyament i Universitats a l´Ajuntament, però vam creure que valia la pena compatibilitzar els càrrecs, també per anar encarrilant alguns aspectes que havíem iniciat en l´àmbit de l´Habitatge, especialment la posada a disposició de la ciutat de més habitatge social, el pla quadriennal de l´empresa FÒRUM i el pla local d´habitatge, que ja té el document inicial a punt, per iniciar el procés de participació», ha explicat Llobet.

També ha admès que «he volgut posar-hi totes les energies, encara que per tirar-ho tot endavant ha calgut fer servir la reserva. Però la reserva dura el que dura. Els càrrecs són per servir la ciutadania i si hi ha un dubte que no es fa amb totes les garanties, cal posar l´alerta abans que sigui un fet. Per això val la pena ser realistes i posar fi ara a aquesta etapa».

10 anys de regidor

Antoni Llobet Mercadé posa fi així a uns deu anys com a regidor de l´Ajuntament de Manresa, en dues etapes. La primera, entre 1998 i 2003, va ser regidor a l´oposició, mentre que els darrers 5 anys ha estat el govern. "Això ha estat molt enriquidor perquè m´ha permès viure la política municipal des de dos rols molt diferenciats". Igualment, ha volgut fer arribar un agraïment a l´alcalde, als regidors, tant del govern com de l´oposició i als treballadors de l´Ajuntament.

Per la seva banda, Valentí Junyent, alcalde de Manresa, li ha desitjat sort en aquesta nova etapa i ha manifestat l´agraïment a Antoni Llobet «pel seu mestratge, el compromís, la capacitat i per ser-hi sempre». L´alcalde considera que «ha estat una sort treballar cinc anys amb ell», i ha assegurat que el Departament d´Ensenyament i el govern del país també «té sort de tenir-lo».

L´alcalde ha explicat que a partir d´ara es posa en marxa el procés per nomenar un nou regidor i redistribuir com sigui necessari les responsabilitats del govern.

Anteriorment, Antoni Llobet havia estat al capdavant de la regidoria d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, càrrec que va deixar el gener passat a mans de la seva companya de formació Mercè Rosich durant la reestructuració que va suposar l'entrada d'ERC a l'equip de govern de la capital del Bages.

A nivell de país, durant el mandat anterior va ser el Director General de Centres Públics de la Generalitat, ocupació que va abandonar per fer un salt endavant i ocupar la Secretaria de Polítiques Educatives i actuar de número 2 de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, juntament amb la secretària general Maria Jesús Mier.