El grup municipal de la CUP a Manresa ha donat a conèixer les tres mocions que presentarà al ple que se celebrarà aquest proper dijous. Entre les propostes presentades hi ha la petició perquè el consistori se solidaritzi amb els 27 encausats per haver iniciat una tancada al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2013, un dels quals és un dels tres regidors que la formació té a la capital del Bages, Jordi Garcés.

Segons destaca la CUP en el seu comunicat, la tancada, seguida per unes 200 persones, es va fer per recolzar uns acords aprovats prèviament pel Claustre de la Comunitat Universitària. Per aquests fets, el ministeri fiscal ha fet una petició de penes d'entre 11 i 14 anys de presó i de multes que, en total, sumen un valor de 400.000 euros. La petició del grup municipal demana que la fiscalia retiri les acusacions formulades.

Altres mocions

Pel que fa a les dues altres mocions, una d'elles insta l'Ajuntament a posicionar-se contra la creació del tercer runam salí a Sallent contemplat en el Pla Director Urbanístic de la Mineria al Bages, tot i que l'empresa Iberpotash ha manifestat que de moment no contempla dur a terme una tercera explotació al municipi.

En tercer lloc, la CUP ha manifestat el seu suport a la moció presentada pel grup de Democràcia Municipal que demana que el consistori es comprometi a adoptar la laïcitat en totes les seves actuacions. La moció demana que es retiri de tots els edificis públics de la ciutat qualsevol simbologia religiosa, excepte aquella que es pugui considerar patrimoni artístic, cultural o històric. També insta a eliminar els actes religiosos de les programacions oficials i a no participar com a consistori en cap acte religiós.