L'Ajuntament ha instal·lat dos tòtems informatius de la regulació del trànsit de vehicles i vianants al Centre Històric. Concretament n´ha posat un a la plaça 'Europa i un altre a la plaça de l'Hospital. La col·locació dels plafons forma part de l´actuació que s´emmarca en el conjunt de les intervencions de millora de l´entorn del carrer Joc de la Pilota, i que es fruit d´un compromís amb els veïns i comerciants del sector.

Aquests elements informen de l´inici de la zona de vianants al Centre Històric: prioritat al vianant en tota la calçada (no hi ha restricció d´accés de vehicles a les zones de vianants, excepte per tonatge); limitació de velocitat a 20 km/h; prohibició d´estacionament en tot l´àmbit exceptuant les zones senyalitzades a tal efecte; limitació de tonatge; zones d´estacionament regulades (zona blava) i els pols d´atracció dins l´àmbit de Zona de Vianants; les zones de càrrega i descàrrega dins l´àmbit de Zona de Vianants i l'accés controlat (control fotogràfic) a la Illa de Vianants (restricció d´accés de vehicles a aquest àmbit).

Millora del paviment al carrer de Sant Francesc

D'altra banda, l'Ajuntament, conjuntament amb Aigües de Manresa, continua la millora dels paviments del Centre Històric amb un actuació al carrer Sant Francesc, uns treballs que completen la nova fase del Pla de Millora de l´Espai Urbà que també ha inclòs els carrers Barreres i Urgell. Aquesta fase d´actuacions es va iniciar el juny passat i està vinculada a l'Auditoria de l'Espai Urbà, adreçada a intervenir en carrers en evident mal estat que es considera una prioritari millorar-los. Els mes de març passat, els treballs es van realitzar als carrers Xiprer, Bonsuccés i a la plaça del Remei; i a l'abril les actuacions van continuar en trams en mal estat del carrer del Cos, de l'avinguda de les Bases de Manresa i a la cruïlla situada entre el Passeig del Riu, el carrer Mossèn Vall i el pont de Sant Francesc.

Per realitzar aquests treballs al carrer Sant Francesc, al tram entre els carrers Ignasi Balcells i Muralla Sant Francesc, s´ha tallat al trànsit de vehicles el carrer Sant Francesc a l´alçada del carrer Barreres i Santa Maria, de manera que: els vehicles que circulen pel carrer Barreres o plaça Gispert es desvien pel carrer Santa Maria en direcció a la Plaça Montserrat, Arbonés i Alfons XII; els vehicles accedeixen i surten dels carrers Campanes i Ignasi Balcells des de la Plaça Montserrat.

És previst que aquests treballs durin quatre setmanes.