El ple celebrat aquest dijous a la nit va aprovar -amb els vots dels regidors de la CUP, PSC i DM i l'abstenció de la resta de forces- sol·licitar al ministeri Fiscal que retiri les acusacions contra 27 inculpats per l'ocupació del rectorat de la UAB el 2013, entre els quals hi ha l'actual president del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Manresa, Jordi Garcés, per al qual demanen gairebé 14 anys de presó.

La moció considera que no és admissible "en una societat democràtica que es penalitzi la protesta, la dissidència, i menys encara que es sol·liciti presó per exercir drets fonamentals", i insta a l'absolució de les 27 persones imputades. La Fiscalia demana 11 anys i cinc mesos de presó per a 25 estudiants, un treballador del personal d'administració i un professor per l'ocupació del rectorat de la UAB. El fiscal basa la seva acusació, principalment, en els delictes de desordres públics i violació de domicili jurídic. A més, demana 383.000 euros en concepte de responsabilitat civil al conjunt d'investigats, i 9.600 euros de multa per a cadascun d'ells.

Les penes per a 7 estudiants, entre els quals hi ha Garcés, s'eleven a gairebé 14 anys de presó per un delicte de coaccions arran d'un escarni a l'antiga vicerectora.