Més autobusos en servei i, per tant, més usuaris. La xifra d´estudiants que s´han desplaçat de Manresa a Bellaterra amb bus s´ha gairebé doblat aquest curs, en relació a l´any passat, segons informació facilitada per l'Ajuntament de Manresa.

L´ampliació del servei es va posar en marxa el 14 de setembre del 2015, amb l´objectiu de millorar l´oferta de transport dels estudiants que es desplacen fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i passar de dos a cinc serveis diaris.

L´Ajuntament de de Manresa i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van acordar l´ampliació del servei. Fins aleshores hi havia dues expedicions diàries, una d´anada al matí que sortia de Manresa a les 6:50 h. i una de tornada al migdia que sortia de la UAB a Bellaterra a les 14:30 h. A partir del setembre, es van posar en servei tres expedicions més: una al matí, que surt de Manresa a les 7:20 h, i dues més que donen servei als estudiants de la tarda, amb sortida de Manresa a les 13:35 h i tornada de Bellaterra a les 19 h. A Manresa, tots els autobusos tenen parada tant a la plaça de Valldaura com a l´estació d´autobusos.

La voluntat d´ambdues administracions és que aquesta millora doni resposta a les necessitats dels estudiants universitaris de Manresa i comarca que es traslladen a Bellaterra, i fomenti la utilització del transport públic. L´ampliació de serveis s´ha realitzat com a prova pilot al llarg d´aquest curs escolar 2015-2016 i atès que ha estat ben rebuda, es mantindrà de cara als propers cursos.