El campus UGranollers de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya s'ha encallat abans d'hora. No impartirà els dos graus universitaris que tenia previst oferir el curs vinent perquè no hi ha hagut prou demanda. La UVic-UCC manté els seus plans per implantar quatre graus a la capital del Vallès Oriental a partir del curs 2017-2018. El campus UGranollers és el tercer de la UVic-UCC juntament amb els de Vic i Manresa. Es va presentar al març.

La previsió era posar en marxa dos graus universitaris el 2016-2017. El d'Administració i Direcció d'Empreses i el de Màrqueting. El primer ha tingut una trentena de peticions, i el segon, una vintena. Segons publica el diari El 9 Nou de Vic, l'existència del campus consolidat a la capital d'Osona hauria influït en la poca demanda. De moment es posarà igualment en marxa el campus amb el cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i Publicitat i cursos de formació continuada.

La universitat manté la previsió d'oferir quatre graus universitaris el curs 2017-2018. Els dos que s'havien d'impartir passat l'estiu i els d'Emprenedoria i Economia Digital, i una enginyeria. També un nou cicle superior en producció Audiovisual. La UVic-UCC i l'Ajuntament de Granollers tenen la confiança que amb un campus més gran i més oferta, l'opció UGranollers sigui més atractiva.

En declaracions a El 9 Nou, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Granollers, Francesc Arola, va afirmar que "sap greu que el primer any no tingui el volum que hauríem volgut, però no comprometem el projecte".

La UVic-UCC també ha expressat recentment la seva voluntat de crear la marca UBarcelona per implantar-se i oferir més estudis a la capital catalana.