L´orxateria La Xixonenca de Manresa obsequiarà aquest mes d'agost els donants de sang que s'acostin a la unitat del Banc de Sang i Teixits de Manresa, que estarà instal·lada a la plaça de Crist Rei cada dimarts, en horari de matí i tarda.

L'establiment regalarà en orxata una mica més de l'equivalent al líquid que es dóna en cada extracció de sang. Mentre que una bossa de sang conté 450 mil·lilitres, l'orxateria manresana regalarà als donants mig litre d'orxata, que podran recollir amb el val que se'ls lliurarà quan vagin a donar sang, i que podran bescanviar fins al 15 de setembre, data fins la qual s'allargarà la campanya d'estiu a nivell de Catalunya.

El mes passat, el regal que van rebre els donants va ser un meló. En aquesta ocasió podien anar a la seu del banc de sang a l'Hospital Sant Joan de Déu, que l'agost roman tancada. Per això, cada dimarts durant aquest mes, de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, la unitat mòbil s'instal·la a la plaça de Crist Rei de Manresa.

50.000 donacions

Els mesos de juliol i agost fan falta 50.000 donacions a Catalunya per atendre els malalts que necessiten transfusions als hospitals. El Banc de Sang ha activat un marcador en què es fa un compte enrere de les donacions que falten per assolir l´objectiu (donarsang.gencat.cat). De moment, segons informació facilitada ahir per Khaled Khatib, promotor del banc de sang de Manresa, s'han aconseguit 20.000 bosses.