A les sis de la tarda a Crist Rei. Aquestes eren les coordenades de la mini pokedada a Manresa. Tot i la bogeria que ha despertat Pokémon Go des del llançament de l´aplicació, la crida no va aconseguir gaire afluència de jugadors. Els organitzadors de la trobada van assegurar a aquest diari que la d´aquest dimecres va ser només una prova, perquè la falta de difusió va fer que tan sols cinc persones arribessin a la convocatòria. Ara intenten formar la primera comunitat Pokémon a la ciutat.

Ivi Shelman és el nom d´usuari al joc d´un dels organitzadors. Va explicar que l´objectiu és a mitjà termini, ja que hi ha en construcció una comunitat que agrupi els jugadors de Manresa. «Ens passem el dia tancats a casa o a la feina», va afirmar Shelman. I va afegir que aquesta «pot ser una bona oportunitat per conèixer gent i també perquè aquells que passen per un mal moment tinguin una excusa per sortir». El perfil de la nova aplicació de Nintendo obliga els usuaris a anar al carrer i recórrer distància per aconseguir pujar de nivell. Aquesta és la diferència més significativa amb la resta de videojocs i aplicacions que s´havien creat fins aleshores.

L´atzar de la cibernètica va fer que, per casualitat, el grup es trobés quatre joves jugadors de Sant Joan de Vilatorrada, que, aliens a la trobada, van arribar a Manresa en bicicleta per aprofitar el trajecte i caçar alguns pokémons. Tenen entre catorze i quinze anys, i s´informen de les novetats de l´aplicació a través de YouTube. Aquesta plataforma serveix als més joves per aprendre trucs i conèixer les noves notícies, ja que hi ha youtubers com El Rubius que ho detallen al seu canal.

Al començament, només un d´ells va caure en la temptació de descarregar l´aplicació, però el virus es va anar estenent i ara tota la colla ha caigut en el fenomen Pokémon Go. Fins ahir no tenien constància de l´existència d´un projecte de comunitat de jugadors a Manresa. I, tot i que consideren que una part de l´encant de l´aplicació és conèixer gent i compartir l´afició, els nois no creuen que entrin a formar part de cap grup, perquè de moment prefereixen fer pinya amb els amics de tota la vida.

Com ells, altres jugadors d´arreu del Bages es reuneixen cada dia a Manresa per jugar. Els organitzadors de la comunitat volen aconseguir el nivell de reunió d´altres ciutats com Sabadell, on es preparen trobades setmanals.

Natsu, l´usuari d´una organitzadora de la comunitat Pokémon Go Manresa, va assegurar que «avui ha estat una prova, una minitrobada, però en dues o tres setmanes creiem que ja es pot muntar una gran reunió de jugadors».