Entre les ofertes de viatges, més o menys llunyans, per a l'estiu i la tardor 2016 que inclou el catàleg de l'agència de Manresa Viatges Masanés, per primera vegada n'hi ha un que té per protagonista el Camí Ignasià. Segons la recerca feta per Regió7, actualment, Viatges Masanés, que ho ha corroborat, és l'única agència de viatges de la ciutat que hi aposta.

Pere Masanés, director, comenta que "fa molts anys que ens dediquem a organitzar circuits, i el que busques són novetats. Quan es va començar a parlar del Camí Ignasià ens vam posar al corrent i ens va semblar interessant perquè el nostre mercat és Manresa". Confirma que, "ara mateix", són "els únics" que ofereixen una ruta basada en el Camí Ignasià, que no segueix l'itinerari estricte a peu que fan la majoria de persones que el recorren, bona part de les quals hi arriben de centres jesuïtes de tot el món. Justament, la setmana passada en van arribar 35 de Miami.

El recorregut que proposa Viatges Masanés, que es farà del 15 al 18 de setembre, és amb autocar. S'inicia a Manresa per anar cap a Fraga, Calahorra, Logronyo, Estella, Pamplona, el santuari de Leyre, el castell de Xavier, Arantzazu, Oñati, el santuari de Loiola, Azpeitia, Tudela i Saragossa, des d'on fa el camí de tornada directament a Manresa. Entre d'altres, inclou la visita a la ciutadella de Pamplona, on sant Ignasi va ser ferit amb una bala de canó; al santuari d'Arantzazu, on es va anar a acomiadar abans d'emprendre el camí a Manresa i Terra Santa, i a la casa natal del pelegrí, a Azpeitia.

Pere Masanés fa notar que, a l'hora de dissenyar la ruta, els va assessorar Josep Lluís Iriberri, director de l'Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que "ens va dir que entra dins dels paràmetres, tot i que les darreres etapes no les fem perquè som a prop de casa" i es vol aprofitar les que estan més lluny. Dependrà que s'hi apunti prou gent per acabar-lo fent o no.

Iriberri esmenta que, a banda de les que ja surten al web (vegeu el text del costat), aquesta temporada "hi ha una agència de Salamanca i una altra de Madrid que ofereixen el Camí Ignasià. La de Madrid té un grup de quinze filipins que entre el setembre i l'octubre caminaran prop de 250 quilòmetres de Loiola a Manresa". El recorregut total en són prop de 600.