En un sondeig del 2012 Regió7 va demanar quin és el punt més atractiu de Manresa. El 44 % enquestats van respondre que és el Passeig, amb el Kursaal i l´Agulla en segon lloc i tercer lloc. En aquesta ocasió, s´ha preguntat què consideren que és més important i què consideren que fa ser important a Manresa, en dues preguntes diferents. Les respostes coincideixen.

En una pregunta amb resposta oberta que permetia citar més d´una cosa, encapçalen la llista d´elements més importants la Seu i la Cova, amb 60 i 57 vots respectivament, seguits de l´Agulla i el Kursaal. Quan es pregunta quines coses fan ser important a Manresa tornen a aparèixer la Seu i la Cova, però amb menys unanimitat (25 i 23 vots), i irromp a escena el Bàsquet Manresa, que obté 19 vots, seguit del camí ignasià.

Pel que fa al futur de la ciutat, els enquestats no saben si veure el got mig ple o mig buit. L´optimisme no abunda. La meitat dels enquestats considera que Manresa continuarà sent igual d´important, i els que creuen que millorarà són una quarta part, la mateixa xifra que els que pensen que cada cop serà menys important.