El 27 d'agost del 2011, aviat farà cinc anys, es va inaugurar la rehabilitació i museïtzació del carrer del Balç per fer-lo visitable. Va ser després de cinc anys de feina i d'una inversió d'1,5 milions d'euros. Des d'aleshores, i fins al mes passat, segons informació de l'Ajuntament, l'han visitat 55.819 persones. De centrar només la seva activitat en les visites guiades, que en són el nucli dur, ha passat a acollir propostes molt diverses que han permès augmentar-hi les entrades.

La recuperació del carrer del Balç, però, no és complerta. Hi ha pendent rehabilitar els baixos de les cases que donen al vial medieval per poder-hi obrir petits establiments d'artesania i gastronomia, com es va explicar en el seu dia.

Aquest carrer medieval és el que discorre paral·lel entre el de Sobrerroca i el de Santa Llúcia, amb entrada per la baixada del Pòpul i sortida pels Arcs de Santa Llúcia. Originat molt probablement el segle XIII, encara avui en dia manté una bona part del traçat original.

Repartida per les estances del casal noble, la museïtzació explica l'època d'esplendor de la Manresa del segle XIV, molt vinculada a la figura del rei Pere III el Cerimoniós, que també hi té un gran protagonisme.

Mentre que el primer any d'activitat a partir de la posada en marxa només hi va funcionar la visita guiada al centre, a partir del 2012 ja s'hi van començar a organitzar altres activitats per aprofitar els espais i portar-hi més gent, com el pessebre vivent i els sopars medievals. A més a més, al llarg dels anys s'ha anat incorporant a noves visites: L'Esplendor Medieval; la Manresa Ignasiana; el Balç, la Seu i les cobertes amb tast de vi; les visites Manresa Cor de Catalunya; la Visita a Cavall al segle XIV i la visita presentació L'home del sac.

El 2013 s'hi va programar per primer cop una exposició de la Fira de l'Aixada i el Festapes. El 2014 s'hi va estrenar un cicle de teatre de petit format, un espectacle de la Mediterrània i "El carrer dels penitents" per Tots Sants. L'any següent, va acollir per primer cop la setmana de la cervesa artesana. Moltes activitats s'han anat mantenint cada any, amb una oferta anual que inclou una desena de propostes.