La cercavila popular de la Festa Major de Manresa va reunir aquest dissabte una gran diversitat de grups als carrers del centre de Manresa. L'acte va començar amb la tradicional tronada manresana a la plaça Major que han encès l'alcalde, Valentí Junyent, i els pregoners d'enguany, Maria Mercè Conangla i Jaume Soler. La plaça, plena de gent, va tremolar i es va omplir de fum.

A partir de llavors va arrencar la cercavila. Per fer-se notar l'obrien els trabucaires, darrera seu la pubilla i l'hereu de Manresa; Armadillos Band, que formen part dels Armats de Manresa i van participar per primera vegada a la cercavila; la colla castellera Tirallongues, que abans havia fet un pilar de 4 a la plaça; els tabalers i la imatgeria de Xàldiga (els més petits del grup tiraven cebetes), i a partir d'aquí els grups folklòrics que participen a l'Oreneta d'Or. Enguany n'hi ha de Tenerife, Valladolid, a més a més del Casal Cultural de Dansaires Manresans.

La imatgeria de Manresa, a més a més dels geganters i castellers de Reus, també es va afegir a una cercavila que va transitar els principals carrers del centre de Manresa.