En el termini d'un mes han de quedar acabats els treballs de rehabilitació de mitja façana principal de l'edifici de la Buresa, la que va del Born fins al límit de la tribuna principal. Un cop retirada la bastida i les lones que la cobrien, els resultats són més que evidents. Queda pendent, però, tota la part dels baixos, que és previst que comenci a partir de la setmana vinent i requerirà posar bastides novament. L'Ajuntament va demanar als responsables de les obres que les retiressin durant la festa major. La intenció era acabar les obres aleshores, però encara s'allargaran unes setmanes més.

L'actual fase d'obres a l'edifici de la plaça de Fius i Palà va començar el març passat. La primera millora que va oferir va tenir de protagonista la icònica cúpula que el corona, formada per 4.818 escames. Un cop restaurada, els responsables de l'actuació van continuar per la torre que fa cantonada amb el carrer del Born, on hi ha la cúpula, que va permetre gaudir de l'escut familiar de l'edifici restaurat. Igualment, s'han restaurat tots els elements escultòrics i ornamentals de balcons i finestres, incloses les lloses dels balcons, que s'han reconstruït, i s'ha estabilitzat l'arrebossat de la façana, que perillava amb caure. Per evitar despreniments, es van haver de posar xarxes en alguns punts de l'edifici prèviament a aquestes obres.

El cost d'aquesta segona fase és de 203.438 euros. La primera, que va incloure la façana que dóna al carrer del Born, que és la que estava més feta malbé, en va costar 130.000. Encara en quedaran tres més per completar tot l'edifici, inclosos tots els murs interiors.