L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Manresa i Òmnium Bages van fer, aquest dijous, una crida perquè més gent s'inscrigui a la manifestació de la Diada, que se celebrarà en cinc punts de Catalunya, entre els quals Berga. Josep Emili Puig, membre del secretariat nacional de l'ANC, va explicar que, a diferència dels anys en què s'ha fet a Barcelona, les inscripcions costen més perquè la gent no entén que faci falta apuntar-s'hi i, per la proximitat amb la capital berguedana, prefereixen anar per lliure. Puig va assegurar que és important apuntar-s'hi "perquè fa més fàcil el recompte dels participants".

El membre del secretariat de l'ANC va comentar que "existeix preocupació pel tema de la mobilitat". Per aquest motiu, les entitats van voler convidar els participants a utilitzar els autobusos que han preparat per desplaçar-se fins al lloc de la manifestació. El trajecte tindrà un cost de 5 euros, la meitat que en anys anteriors. "La diferència és que aquest any es faran dos viatges", va apuntar.

A Manresa, ja hi ha una quinzena de busos plens i els organitzadors calculen que, finalment, n'hi haurà entre 70 i 80, una xifra semblant a les diades anteriors. Puig va parlar de l'"efecte cotxe particular", que podria fer que la gent optés per desplaçar-se en vehicle propi per poder participar en les activitats que es faran a Berga els dies 10 i 11 vinents.

Acte institucional

La primera tinent d'alcalde de Manresa, Mireia Estefanell, va recordar que per la Diada a la capital del Bages hi haurà el tradicional acte a la plaça d'Onze de Setembre a les 11 del matí. Així, els assistents podran participar en la resta de convocatòries que hi ha programades durant el dia.