Òmnium Cultural va demostrar que, tot i el mig segle de vida a Catalunya, té energies renovades i moltes ganes de mantenir el to reivindicatiu cap a l'estat propi. La branca bagenca de l'entitat va estrenar divendres nova seu al carrer Sobrerroca, en ple Barri Antic, una decisió que l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va agrair especialment en el seu parlament.

L'entitat, un dels puntals de les mobilitzacions pel dret a decidir, va aconseguir omplir el nou local amb persones vinculades a l'entitat, però també amb representants de partits polítics de la ciutat. L'acte va tenir la presència del president d'Òmnium a escala nacional, Jordi Cuixart, que va animar a participar en les diferents mobilitzacions de la Diada. Argumentava que la causa del dret a decidir passa per un bon moment, ja que ha aconseguit aglutinar els partits catalanistes. També va tenir paraules de reconeixement per a la tasca feta per l'entitat a nivell general i al Bages. "La nostra feina és més coneguda des de fa uns cinc o sis anys, però venim de lluny", va emfatitzar.

Junyent també va incidir en el to reivindicatiu de l'acte al·legant que "tothom està molt orgullós per la feina" que porten a terme i va felicitar l'entitat per la ubicació de la nova seu. Per la seva banda, la delegada del govern català a la regió Central, Laura Vilagrà, va destacar que "Òmnium ha estat capaç d'unir la societat civil i la política". També hi va intervenir el president bagenc de l'entitat, Jordi Corrons, que va parlar de la tasca i els programes que tiren endavant per potenciar la llengua.