La convocatòria per gestionar el mercat de Puigmercadal no ha rebut cap oferta. Dilluns d'aquesta setmana va finalitzar el termini per presentar-les i no n'ha arribat cap. Vist l'èxit, fonts de l'Ajuntament expliquen que el proper pas, ara, serà "valorar si cal fer una nova convocatòria obrint un nou concurs amb unes condicions més favorables als possibles interessats del sector, o bé si ha de rumiar altres possibilitats".

Les mateixes fonts constaten que "l'Ajuntament té clara la necessitat de mantenir aquest equipament en funcionament, ja que entén que és una peça estratègica en el marc del revifament del Centre Històric" i que, "per tant, en cap cas es planteja la possibilitat de tancar-lo. Ara el que cal és valorar si les condicions ofertes en el concurs eren prou atractives per a la viabilitat econòmica dels possibles interessats, si cal millorar-les i fer nou concurs, o si cal explorar solucions alternatives". Mentrestant continua vigent la pròrroga i els anteriors concessionaris estan gestionant el mercat.

La Junta de Govern Local del dia 26 de juliol va aprovar el plec de clàusules administratives reguladores del contracte de gestió del mercat, convocant el procediment obert. Es va publicar el 28 de juliol. El termini per presentar ofertes acabava el dilluns 5 de setembre.

El pressupost bàsic de la licitació amb l'IVA inclòs era de 290.687,85 euros i la durada del contracte d'un any, amb el benentès que l'Ajuntament podia aprovar successives pròrrogues per un termini d'un any cadascuna, de manera que el termini màxim del contracte, incloses les pròrrogues, no superés els 4 anys. Quant al valor estimat del contracte, era de 960.951,60 euros sense IVA.

Aconseguir una bona gestió per al Puigmercadal és bàsic per treure'l de l'atzucac en què es troba fa anys. El febrer del 2016, de les 39 parades que pot acollir, dotze estaven tancades. La CUP va presentar una moció per revitalitzar-lo. Al ple es va aprovar una esmena de CDC i ERC que preveu que l'Ajuntament retiri "el cànon de lloguer a aquelles noves parades que vulguin entrar al mercat com a primera mesura per recuperar l'activitat a les parades tancades".

Renovació o moure'l?

L'abril passat es va renovar el paviment de la planta baixa del mercat, inaugurat el 1987, de propietat pública, que és el més gran de la ciutat, i que el nou pla general preveu remodelar del tot, si bé, aprofitant el període d'al·legacions, s'ha posat damunt la taula la possibilitat de canviar-lo de lloc.