El casal d'estiu de les Escodines va cloure ahir el curs amb una festa en la qual va participar la cinquantena de nens i nenes que han atès aquests mesos. Aquesta vegada també els van acompanyar les famílies.

És el segon any que tira endavant aquest projecte, una iniciativa de l'associació de veïns del barri que té un futur incert. Aquest 2016 s'ha finançat amb els 20.000 euros dels pressupostos participatius d'enguany, escollits en una votació popular. Per a la presidenta de l'entitat veïnal, Carme Carrió, la lluita contra la pobresa infantil no ha d'entrar en concurs amb ningú ni dependre d'unes votacions. Reclama que han de ser les administracions, i en aquest cas l'Ajuntament de Manresa, les que es facin càrrec directament d'aquest tipus de projectes (vegeu Regió7 del 27 d'agost).

A la cloenda hi va haver l'actuació de la coral formada pels nens i nenes que participen al casal. Van interpretar peces com La cançó de les mentides, El monstre de BanyolesEls nostres avantpassats. També hi va haver una actuació dels més petits i van estrenar un ball de bastons. A l'acte hi van assistir les regidores de l'Ajuntament de Manresa Mercè Rosich i Àngels Santolària, i també la religiosa Sor Lucía Caram.

Durant els mesos d'estiu, el casal ha atès prop de 50 nens i nenes d'entre 3 i 14 anys en risc d'exclusió social. El projecte ha tingut la participació de 5 monitors.

L'objectiu de la iniciativa és múltiple. Per una banda, garantir que tinguin una alimentació sana i equilibrada, i per això se'ls dóna un berenar complert cada tarda. Això s'aprofita per treballar hàbits com asseure's correctament o rentar-se les mans. El casal ha detectat que també hi ha necessitat de donar menjar a les mares que porten els seus fills al casal o bé a germans més grans.

Per altra part, s'organitzen activitats paral·leles perquè tinguin accés a l'oci i a la cultura i això afavoreixi la seva sociabilització i inclusió social. És el cas, per exemple, de la coral. El grup ha actuat en llocs com la Cova o bé el Kursaal.