Quaranta-cinc entitats de Manresa han protagonitzat l'ofrena floral celebrada aquest matí a la plaça Onze de Setembre, davant la placa on resa «Manresa als lluitadors per les llibertats nacionals de Catalunya».

L'acte ha inclòs els parlaments de Jordi Corrons, president d'Òmnium Bages, i de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Tant l'un com l'altre han recordat que, davant la situació actual i l'ofec i sordesa continuats de l'estat espanyol, és l'hora de fer un pas més endavant per tal d'assolir la sobirania plena, i és que així ho decideix el poble català.

En l'ofrena del consistori han participat Junyent (CiU), Mireia Estefanell (ERC), Àuria Caus (CiU) i Jordi Masdeu (CUP). No hi han participat, tal com va informar Regió7 ni el PSC ni Ciutadans, per considerar que és un acte que no els representa, ni Democràcia Municipal (Podem), en aquets cas per motius personals.

Un dels moments més emotius ha estat quan les corals de Manresa han interpretat l'Himne Nacional de Catalunya.

Molts dels assistents duien la samarreta d'enguany dels actes que es celebraran a la tarda a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga, convocats per l'ANC i Òmnium.