Representants de les associacions de veïns de Manresa agrupades en la federació de barris han presentat la seva nova oferta d'activitats que inclou més d'un centenar de cursos, tallers i serveis.

Dos-cents grups d'una mitjana de quinze persones -que sumen més de 3.000 participants- ja es poden inscriure en un ampli ventall d'activitats. Hi ha programats més de 50 cursos i tallers diferents i mig centenar de serveis.

El president de la federació de barris, Enric Martí, ha explicat que els cursos i tallers s'agrupen en en els àmbits de salut i moviment, formació, arts i manualitats. Pel que fa als serveis, a banda dels molt coneguts i utilitzats com les biblioteques veïnals, les seccions d'enterraments, podologia, casals per a gent gran n'hi ha el de préstec i recollida de material ortopèdic, el de tècniques d'estudi i dificultats d'aprenentatge, de control de pes i pressió arterial, reflexoteràpia, medicina tradicional xinesa, reiki, esplais per a infants i el grup de dones, entre d'altres.

En l'àmbit de salut i moviment hi ha cursos de gimnàstica dolça,pilates, country-line dance, country amb cadira de rodes, taller de memòria, bridge, ioga, tai-txí, kunfú, moviment creatiu, zumba, zumba, sevillanes infantils, sevillanes, balls per a gent gran amb orquestra en directe, balls de saló, danses orientals, salsa i batxata, hip-hop, teatre per a infants i joves, teatre, tardor jove, cant coral, escacs, capoeira, petanca i caminades i passejades.

La formació inclou la informàtica per a joves, informàtica, internet, tallers interactius, aula del coneixement i aprenentatge d'adults, català escrit, català pràctic, català bàsic, anglès, italià, esperanto, taller de guitarra, curs de telefonia, cuina de temporada, club de lectura, català per a dones nouvingudes i català per a nouvinguts.

Hi ha oferta d'arts i manualitats a base de costura creativa per a infants, costura solidària, ganxet i mitja, puntes de coixí, dibuix i pintura, manualitats amb paper de diari, pintura, taller d'arts aplicades, tall i confecció, labors de retall (patchwork), labors, scrapbooking, taller de gralla i colla gegantera.

Els representants del moviment veïnal van insistir en el fet que les inscripcions estan obertes tant a socis com a no socis de les associacions de veïns i van voler recordar que es tracta d'una oferta molt variada de cursos i tallers i una quantitat de serveis molt valorada pels usuaris que encara podria tenir una utilització més àmplia.