El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha ordenat avui l'ingrés a la presó del ciutadà marroquí de 31 anys detingut dimecres a Manresa (Bages) com a autor d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i d'un altre de tràfic d'estupefaents, han informat fonts jurídiques.

De la Mata ha decidit decretar la presó preventiva a instàncies de la Fiscalia després de prendre declaració aquest matí al detingut que, segons la Policia Nacional, tenia una "intensa activitat de difusió virtual de l'ideari gihadista".

La detenció va portar a la desarticulació d'una plataforma virtual "summament activa en la propagació del missatge gihadista", que el ministeri de l'Interior ha qualificat com l'"avantsala de tota mena de processos de radicalització, captació i activitat terrorista".

Arran del seu arrest, Interior va explicar en una nota de premsa que aquesta operació policial havia suposat la "desactivació d'una clara amenaça per a la seguretat nacional", ja que el detingut se servia de nombroses plataformes virtuals per "desenvolupar una constant i creixent labor de difusió del missatge doctrinal i de l'estratègia de radicalització pròpia de grups terroristes gihadistes, concretament, del DAESH".

La investigació, afegia el Ministeri, "ha permès aportar altres elements que evidencien la perillositat del detingut, en concret, el seu caràcter inestable i violent que, en els últims mesos, va propiciar un increment en el seu compromís gihadista així com els contactes que mantenia amb un retornat de la zona de conflicte sirià-iraquià amb el qual, a través de xarxes socials, sol·licitava habitualment consell i conformitat de les seves activitats".

En aquesta operació hi han participat agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional en col·laboració amb la Prefectura Superior de Policia Nacional a Catalunya, la Brigada Provincial d'Informació de la Comissaria Provincial de Còrdova i la cooperació de la Direcció General de Vigilància del Territori (DGST) del Marroc.