Aquest dissabte al matí s'ha dut a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa. L'acció, que ha reunit prop d'un centenar de persones, s'ha celebrat dins el marc del projecte d'apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d'un tram del Parc del Cardener de Manresa.

L'acció ha comptat amb la presència de Sor Lucía Caram, per part de l'entitat organitzadora, qui no ha dubtat a baixar a la llera i participar a la recollida de brossa i a la retirada de canyes que s'ha fet en aquest punt. L'espai que s'ha desbrossat és el que queda comprès entre la Carpa del Riu i el pont del Congost.

A l'acte també hi han assistit els regidors Marc Aloy, Àngels Santaolària i Pol Huguet, en representació de l'equip de govern municipal.

En el projecte s'hi ha implicat empreses i institucions com ara AKI, AUSA, la Carpa del Riu, Coca-Cola, Enderrocs Jesús Cardona, Forn Jorba, Joviat, Larix, Mémora, Petro Pintó, Remi, Santasusana i la constructora Vilà Vila. L'Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb la Fundació bancària La Caixa, són les impulsores del projecte, i en l'àmbit institucional també hi col·laboren el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l'Agència Catalana de l'Aigua.