De l'escenari van desaparèixer coloms, un mentalista va encertar els noms de persona que pensaven quatre espectadors i, fins i tot, una corda que no tenia fi va sortir durant una bona estona de la boca d'un dels mags. Set nous talents, tots ells adolescents, eren els finalistes del concurs Festival Màgic, que va omplir el Teatre Conservatori i els carrers del centre de Manresa de trucs de màgia que deixaven bocabadats els espectadors. Un certamen que va arribar a la segona edició i que va posar de manifest que els espectacles de màgia continuen despertant molt d'interès entre les famílies, i que molts adolescents volen iniciar-se en aquest gènere de les arts escèniques.

Els espectacles de carrer van tenir un públic nombrós i bona part de les butaques de la platea del Conservatori es va omplir per presenciar l'espectacle del joves mags que aspiraven a guanyar el concurs posant en evidència que les funcions de màgia continuen congregant un nombrós públic familiar i que encara tenen corda per estona. També s'ho miraven els adolescents que -tot i no ser finalistes ahir- comencen a despuntar i a interessar-se per les arts escèniques tot oferint trucs que captivin els espectadors.

Entre els joves que somnien en un futur ple de màgia hi havia Toni Sala, manresà de 16 anys, que integra un duet, Flash Màgic, en què ell i el seu company volen començar a fer espectacles de petit format en aniversaris i festes. És membre de l'associació Màgia Central, entitat organitzadora del festival, amb la qual perfecciona i aprèn nous trucs interactuant amb altres socis. "

Tot va començar amb un amic de l'escola a qui també agrada la màgia. Amb ell he fet el duet. A part de demanar consell a altres membres de l'associació, també llegim llibres sobre aquesta temàtica i practiquem molt", afirma. També hi havia Gerard Revuelta, que té 20 anys i és de Sant Vicenç de Castellet. "He arribat a la màgia a través del teatre, tot i que jo hi estava interessat des de ben petit. Amb un altre noi ens vam ajuntar per fer espectacles en festes. Anem a conferències sobre el tema i observem altres mags per millorar", explica.

El president de l'associació Màgia Central, Marc Jordan, Jordan Bosco, explica que, "tot i que Harry Potter ja no estigui tant de moda, l'interès dels adolescents per la màgia no ha afluixat, perquè aquest tipus d'espectacles continua present a la televisió i als teatres, i captiven un públic nombrós". A part de dirigir l'associació, Jordan té l'Escola de Màgia de Manresa, i assegura que el 60% dels aprenents que hi assisteixen són adolescents i, tot i que molts hi estan una temporada, hi ha un grup important de persones "que hi posen ganes i volen continuar aprenent trucs cada cop més complicats".

Per la seva banda, Àngels Serentill, una de les responsables del Galliner, entitat que també impulsa el festival, destacava ahir que "és impressionant el planter que hi ha en el món de la màgia, perquè els adolescents que han participat al concurs han ofert uns espectacles d'una alta qualitat" i que, a part, "no decau el nombre de joves que volen convertir-se en mags". Una passió que troba el seu públic, perquè cada cop que algun dels mags més coneguts, com el mag Lari o el Mag Pop, fan una funció, les entrades s'exhaureixen molt ràpidament.