Internament, la sensació que hi ha entre els treballadors de l´Ajuntament és que «el problema s´ha volgut amagar sota la catifa», assegura el president del comitè de treballadors de l´Ajuntament de Manresa, Joan Pujols. Aquest dilluns es va celebrar una reunió de la mesa de funció pública de la ciutat, formada per una banda per representants dels treballadors i per l´altra per l´equip de govern. Es va allargar més de dues hores, i entre els temes que es van tractar hi va haver el de la presumpta falsificació d´un examen per entrar a treballar a l´Ajuntament. El cas és als jutjats.

Per a Pujols, potser s´ha volgut donar transparència al cas, «però aquesta ha de ser molt més àmplia». No creu que hi hagi hagut mala intenció per part del regidor responsable de Recursos Humans de l´Ajuntament, Jaume Torras, però pensa que s´ha produït l´efecte contrari al desitjat i que ha generat malestar entre els treballadors del consistori. «Es tracta d´un fet puntual. No tots els treballadors de l´Ajuntament són fills, familiars, amics i coneguts», ha opinat. En canvi «hem de tornar a suportar, una vegada més, dubtes sobre la nostra professionalitat».

Segons ha pogut saber Regió7, Torras va assegurar que havien optat per denunciar el cas al jutjat perquè podria ser constitutiu de delicte, i que es va optar per no informar-ne ni públicament ni els representants dels treballadors perquè la justícia treballés sense soroll ni judicis paral·lels.

Els representants dels treballadors donen suport a la iniciativa de portar l´afer als jutjats. Enric Perarols, del sindicat Comissions Obreres, pensa que «l´actuació és correcta, però ens hauria agradat que ens haguessin informat abans». Com Pujols, demana que s´arribi fins al final amb totes les conseqüències.