Sor Lucía Caram va explicar aquest dimecres personalment al papa Francesc el projecte de fer una Casa de la Infància al monestir de Sant Clara de Manresa. Ho va fer durant la breu entrevista que va mantenir amb el pontífex després de l'audiència dels dimecres. A la plaça de Sant Pere del Vaticà, el Papa es va acostar a saludar una delegació de Manresa formada per unes 200 persones, la majoria de les quals voluntaris i col·laboradors del projecte #Invulnerables contra la pobresa infantil i dels programes de la Fundació Rosa Oriol com la Plataforma d'Aliments.

"Armando líos por todos lados", va dir rient el Papa a sor Lucía abans d'abraçar-la. La religiosa manresana li va agrair "la comunió i la força que ens dóna" i després li va anar presentant els membres de la delegació: Rosa Oriol, presidenta de la fundació que porta el seu nom; el director de l'Àrea Social de la Fundació la Caixa, Marc Simón; el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Giró; i el vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner, que li va regalar una samarreta del Barça amb la firma de tots els jugadors, inclosa la de Lionel Messi, va fer notar.

Juntament amb Simón van exposar al pontífex el projecte de fer la Casa de la Infància, que es construirà al monestir de Santa Clara. Segons ha pogut saber Regió7, es començarà a alçar aquest mes o el vinent, i ocuparà part dels horts del monestir. D'entrada està pensada per atendre nens i nenes de 0 a 3 anys de famílies en risc d'exclusió o pobresa, i més endavant també adolescents.

La Casa de la Infància serà la seu del projecte #Invulnerables que el Papa també va poder conèixer de primera mà. Es tracta d'un projecte impulsat per sor Lucía Caram, a través de la Fundació Rosa Oriol; l'Obra Social de la Caixa; la Fundació FC Barcelona; i la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu d'aquest projecte és prestar servei a nens i nenes que viuen en un context de vulnerabilitat, donar resposta a les seves necessitats bàsiques no cobertes, oferir acompanyament i suport a les famílies, i orientació a pares i mares per promoure la igualtat d'oportunitats i trencar el cercle de la pobresa hereditària. S'ha posat en marxa en diverses poblacions. La primera va ser Manresa.

A la delegació manresana hi havia, en representació de l'Ajuntament de Manresa, la tinent d'alcalde Mercè Rosich. També eren al grup el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i el director general d'Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Enric Vendrell.

Feia mesos que l'audiència estava prevista, però no va ser fins al mes d'agost que es va acabar de concretar la data.