La Fundació Vicente Ferrer passeja des de fa quatre anys un camió-exposició que explica el paper de les dones a l'Índia per transformar aquest país, considerat el pitjor del món per néixer-hi dona. Enguany, després de voltar per més de 50 localitats, la mostra, titulada "Dones: la força del canvi a l'Índia", tancarà periple a Manresa fins l'any vinent, on s'està des de dijous i fins dissabte. L'exposició s'inclou en la 22a edició de la Manresa Solidària.

Aquest dijous al migdia, una quinzena de persones, entre les quals membres del consell de la dona i de solidaritat, van assistir a la inauguració de l'exposició, que es pot visitar de les 11 del matí a 2/4 de 9 del vespre i que acompanya una parada de venda d'articles d'artesania.

A Manresa, va explicar Montse Ortiz, Coordinadora de Sensibilització de la Fundació Vicente Ferrer, hi ha més de 300 padrins i padrines de l'entitat i un grup de voluntariat, i l'Ajuntament hi col·labora des de l'any 2006, sobretot en projectes ecològics.

Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació, va posar l'accent en el paper de la dona, a l'Índia i a tot arreu, per canviar el món malgrat les situacions de desigualtat que encara prevalen en molts àmbits. La va acompanyar la regidora de la Dona, Cristina Cruz.

Abans de fer una visita guiada a la mostra, que inclou el testimoni de diferents dones a l'Índia rural, on han de fer front a un context de discriminació per gènere, per casta i per pobresa, es va fer una inauguració tradicional. Sasi Cutty, que ofereix xerrades de sensibilització per a la FVF, va posar un guarniment al coll a algunes de les assistents i va convidar Santolària, Cruz i Rosa de Paz, del Consell Municipal de Solidaritat, a fer voltar un coco tres vegades i a partir-lo en una pedra per la meitat.