Fonts sindicals han explicat que aquest dijous va acabar sense acord la reunió celebrada al Tribunal Laboral de Catalunya per aturar l'acomiadament de treballadors de la línia d'autobús de Manresa a Barcelona i dilluns començarà una vaga indefinida dels xofers.

Els 14 treballadors, amb el suport del sindicat CCOO, van començar aquest dijous una campanya de sensibilització informant els passatgers que estan a punt de perdre la seva feina "amb la connivència de la Generalitat", que és la titular de la línia de transport.

Els xofers defensen l'obligatorietat que el canvi de concessionari de la línia -de la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Autocars Julià, Alsina Graells i Transports Castellà (del grup Sagalés) a l'empresa la Hispano Igualadina, del grup Monbus- comporti la subrogació dels treballadors que ofereixen el servei.

Denuncien que ni el nou concessionari ni les empreses que fins ara ofereixen el servei semblen disposades a fer-se càrrec dels treballadors. Això comportarà que els xofers "siguin expulsats del seu lloc de treball sense més argument que el canvi de titularitat de l'empresari, perquè els llocs de treball continuaran existint".