Gairebé la meitat de Manresa està, en aquests moments, sense el servei diari de repartiment de correspondència de Correus, ha denunciat el sindicat CGT. Sis dies després que el Sindicat Independent Professional de Correus i Telègrafs (SiPcte) denunciés que una quarta part de la plantilla estava de baixa o de vacances, la situació no ha millorat, sinó que s'ha agreujat, denuncia ara la CGT.

Segons aquest sindicat, la ciutat està dividida en 38 zones de repartiment. El servei es manté en 23, mentre que a la resta no es reparteix cada dia. L'embús provoca que en aquests moments s'acumulin a l'edifici de Correus de la plaça Espanya 1.500 certificats i paquets, i 20.000 cartes ordinàries.

La setmana passada SiPcte va denunciar que tot i la manca de personal Correus no contracta a ningú, i això provoca una sobrecàrrega de treball que produeix «que els carters acabin petant i agafant la baixa».

Els sindicats han denunciat el cas a Inspecció de Treball, que segons afirmen, ja ha fet requeriments a Correus per capgirar la situació però l'empresa els ha ignorat.

Els treballadors alerten que aquesta situació es pot agreujar per la campanya de Nadal, ja que és una època de molta activitat.