1.312 descàrregues. Divendres passat, l'Ajuntament va anunciar que ja estava operativa l'aplicació per a mòbil i tauleta del Bus Manresa i, fins diumenge, segons informació del consistori, se l'havien baixat 1.312 persones. No totes ho van fer en aquests dos dies perquè, abans de l'avís oficial, hi ha qui ja havia fet la descàrrega. En concret, de l'1 al 12 d'octubre hi va haver 546 descàrregues.

L'app Bus Manresa es pot baixar de forma gratuïta al Play Store i l'App, si bé divendres passat, data en què l'Ajuntament va informar que ja es podia baixar, hi va haver problemes per fer-ho a través de Play Store, que no va funcionar correctament fins a les 8 del vespre, com va informar la web de Regió7.

Informació en temps real

La presentació de la nova app es va fer el 21 de setembre. L'aplicació per a smartphones i tauletes dóna informació del servei de transport públic urbà operat per l'empresa Bus Manresa del grup Sagalés. Permet accedir a la parada de cada línia i, quan es clica damunt d'una, ofereix el temps de pas real del següent bus i de les properes sortides programades. Alhora, permet guardar una parada com a favorita, consultar les incidències i descarregar un pdf amb l'horari complet de la línia. Marca en un plànol les parades més properes a la ubicació de l'usuari.

Permet planificar rutes en bus entre dos punts de Manresa, de les quals mostra la millor. També inclou un apartat per accedir a la llista de títols de transport vigents per al servei urbà amb la descripció i el preu de cadascun. Ofereix sobre plànol i en format llista els punts de venda on es poden adquirir els diferents títols de transport, i inclou una bústia de comentaris i suggeriments de l'app o del servei per als usuaris.