La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) està celebrant, aquest divendres a la nit, la Vigília de Sant Lluc, la jornada de celebració de la professió mèdica bagenca. L'acte, que té lloc al restaurant Torre Busquet de Manresa, ha servit per lliurar els guardons al Metge Jove, de Ciències Mèdiques, de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs, de Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret i al Metge Bagenc 2016.

El XIV Premi del Bages al Metge Jove ha estat per a Maria Esperanza del Junco i Irene Cornet, pel treball "Classes de cuina per a diabètics tipus 2: un projecte de salut comunitària a l´ABS de Súria". El XX Premi del Bages de Ciències Mèdiques, per a Jordi Aligué, Jaume Trapé, Anna Arnau, Roser Ordeig, Antonio San José i Josep Ordeig, amb el treball titulat "Pèrdua de pes involuntària aïllada: etiologia, proves diagnòstiques, factors associats a neoplàsia i supervivencia". El XX Premi d´Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs ha estat per a Pasqual Bernat, pel treball "Pràctica mèdica i treball científic a la Catalunya de principis del segle xix. Les aportacions del Dr. Joan Francesc Bahí Fontseca". Bernat és doctor en Història per la UAB i Màste en Història de la Ciències.

El XX Premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret ha anat a les mans de Josep Maria Muixí. S'han atorgat distincions Gaudeamus, als metges que durant l´any en curs passen a ser honorífics, a: Pere Llatjós, Joan Salvador Rafat, Josep Maria Saló i Ramon Sanmiquel. Finalment, com a Metge Bagenc 2016 ha estat escollit Emili Marquilles.

L'acte institucional de la Vigília de Sant Lluc té programada la participació d'Antoni Dedeu, director de l'AQuAS, que oferirà la conferència titulada "L'AQuAS: el perquè de l'Agència de qualitat i avaluació sanitàries de Catalunya". La cloenda anirà a càrrec de Pere Bonet, president de la Junta Comarcal del Bages del CoMB; Jaume Padrós, president del CoMB; i Valentí Junyent, alcalde de Manresa.