El servei de bus urbà de Manresa ja ha arribat als telèfons mòbils. Segons ha informat l'Ajuntament, a dia d'avui la nova eina ja està plenament operativa per a smartphones i tauletes i s'hi pot consultar tota mena d'informació en temps real sobre horaris, línies, ubicació de les parades, punts de venda de títols i altres incidències del servei de transport públic urbà.

La nova app permet consultar en temps real els horaris, línies i ubicació de les parades a la ciutat. Està disponible tant per a dispositius Android com iOS i es pot descarregar de forma gratuïta al Play Store i App Store. En el cas de Play Store, avui divendres, però, hi hagut problemes per trobar l'aplicació i baixar-la i no ha estat fins a les 8 del vespre que s'han pogut resoldre. Segons ha confirmat l'Ajuntament, ha estat un fet inusual perquè a Android ja fa dies que estava disponible, i se l’han baixat més de 500 persones d'ençà que se’n va fer la presentació.

L’Ajuntament ha engegat una campanya informativa amb el lema «el teu bus, a la butxaca» per donar a conèixer aquesta aplicació. La campanya inclou cartells publicitaris a la majoria de marquesines del bus de la ciutat i anuncis als mitjans de comunicació local.

La nova app inclou les següents funcionalitats:

Línies i recorreguts: permet accedir al termòmetre de cada parada, i al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades. A més, permet guardar una parada com a favorita, consultar les incidències o descarregar un pdf amb l’horari complet de la línia.

Parades a prop: marca en un plànol les parades més properes a la ubicació de l’usuari. I al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades.

Les meves parades: Accés directe a aquelles parades marcades com a favorites. Al clicar sobre una parada en concret et dóna el temps de pas real del següent bus i les properes sortides programades. A més permet, consultar les incidències o descarregar un pdf amb l’horari complet de la línia.

Vull anar: Planificador de rutes, et mostra la millor ruta en bus entre dos punts de Manresa.

Títols de transport: Ofereix el llistat de títols de transport vigents per al servei urbà, amb una petita descripció i el preu.

Punts de venda: Ofereix tant sobre plànol com en format llista, els punts de venda on es poden adquirir els diferents títols de transport.

Contacte: Bústia de comentaris i suggeriments per tal de rebre feedback constant dels nostres usuaris, ja sigui de l’app o del propi servei.