La paraula restaurant prové del brou restaurador que s'oferia als pelegrins per restaurar el cos i l'esperit. El brou, segons el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, està molt lligat al concepte de viatge i camí. Per això, és un dels quatre productes -juntament amb el vi bullit, la cervesa i els dolços del pelegrí- que s'han ideat en el marc del Camí Ignasià, una ruta que segueix el recorregut que va fer Sant Ignasi de Loiola l'any 1522 des del seu poble natal fins a Manresa. Tots quatre productes es presentaran en les primeres jornades gastronòmiques del Camí Ignasià, que tindran lloc a Manresa els dies 12 i 13 de novembre. Es tracta d'una nova iniciativa del Manresa 2022, un "projecte de ciutat" que vol aprofitar la commemoració dels 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages per projectar la ciutat a l'exterior.

Les jornades gastronòmiques del Camí Ignasià tenen el doble objectiu de donar a conèixer la ruta que uneix Loiola amb Manresa, i alhora acostar el projecte Manresa 2022 a la ciutadania local i a la resta del país.

Durant l'esdeveniment, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de novembre, es donaran a conèixer les receptes de la Cuina del Pelegrí, inspirades en l'època de Sant Ignasi, així com els productes que s'han ideat en el marc del projecte: brou, vi bullit, cervesa i dolços del pelegrí. Una trentena de restaurants adherits a la xarxa del projecte oferiran els plats i els menús del pelegrí.

A més, Josep Pelegrí, millor sommelier de Catalunya 2014 i 2015, farà un tast de vins de les diverses DO per on passa la ruta, i quatre cuiners faran una presentació i degustació dels plats típics del Camí Ignasià. Les jornades també serviran per presentar la nova guia gastronòmica de la Manresa ignasiana i el Bages, amb una relació de restaurants, cellers i forns de pa on es podran degustar receptes i tastar o comprar vins i altres productes de la Cuina del Pelegrí. Les jornades tenen un pressupost d'uns 25.000 euros.

La Fira Gastronòmica del Geoparc

El mateix dissabte 12 de novembre, entre les quatre i les nou del vespre, tindrà lloc la segona Fira Gastronòmica del Geoparc, una mostra que reunirà una vintena de productors agroalimentaris ubicats en l'àmbit geogràfic del Geoparc, que oferiran degustacions dels seus productes a preus populars. Es tracta d'un certamen nascut l'any passat a iniciativa del Consell Comarcal del Bages. S'hi podran dur a terme experiències gastronòmiques, a banda d'activitats familiars i altres propostes.