El mercat de Puigmercadal obre una nota etapa, en què l’Ajuntament de Manresa n’assumirà directament la gestió. Després que el 30 de juny passat expirés la darrera concessió administrativa, a càrrec de l’empresa Mercat Puigmercadal SL, el consistori va prorrogar-la sis mesos més, fins al 31 de desembre. Alhora, va posar a concurs la nova concessió, que va quedar deserta. Per aquest motiu, després d’un període en què s’han estudiat diverses possibilitats, l’equip de govern ha decidit assumir directament la gestió de l’equipament, a partir de l’1 de gener de 2017. A partir d’ara es comença a treballar per dissenyar el projecte per permeti donar-li viabilitat. La decisió ja ha estat comunicada als grups municipals i als paradistes del mercat.

L’equip de govern municipal té clara la necessitat de mantenir en marxa l’equipament, ja que entén que és una peça clau en el context del Centre Històric. El consistori tenia inicialment la intenció que una empresa agafés el relleu de l’últim concessionari, i per aquest motiu recentment va elaborar el plec de clàusules administratives reguladores del contracte de gestió del mercat, que va ser aprovat a la Junta de Govern Local del 26 de juliol passat.

Per trobar una concessionària, l’Ajuntament va fer gestions amb diverses empreses del sector, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona. Paral·lelament, s’han estudiat els costos dels diversos models de gestió. Finalment, atès que el concurs per a la concessió va quedar desert aquest setembre, el consistori ha decidit assumir la gestió directa.

Paral·lelament, l’Ajuntament va preveure un pla d’inversions per al mercat de Puigmercadal. Dins el pressupost municipal d’aquest 2016 hi ha una partida de 110.000 euros destinada a reformes al mercat, que s’afegeixen a les que es van fer l’any 2015, que van consistir sobretot en la renovació de l’enllumenat interior.

Aquest 2016 s’ha dut a terme la reparació de l’ascensor, la reparació de paviment a la zona de peixateries i repintat general del paviment. Altres treballs previstos són l’adequació dels serveis públics de la planta altell, el pintat exterior de façanes, porxos, zones de portes d’accés i moll, la neteja de pintades en parets d’obra vista, i la millora d’enllumenat de la rampa d’accés a la planta soterrani, entre altres.

El Mercat Puigmercadal, fundat el 1987, es troba situat al centre de Manresa i és el principal mercat de productes d'alimentació frescos de la ciutat. Amb capacitat per a 40 parades i una superfície comercial de prop de 1.400 metres quadrats, el comprador pot trobar-hi una àmplia gamma de productes, amb una important aposta pels productes de proximitat i de qualitat.