El Saló de Sessions de l´Ajuntament de Manresa va rebre aquest dijous al matí una setantena d´alumnes de P5 de les escoles La Sèquia i Ave Maria de Manresa, que van recitar i interpretar fragments del Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants.

L'acte va comptar amb la presència de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la primera tinent d´alcalde i regidora delegada de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell; i la regidora d´Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich. Al saló, ple de gom a gom, també hi havia altres regidors de l´Ajuntament, mestres i familiars dels més petits.

Sota l'atenta mirada dels participants, Junyent va reivindicar els drets dels infants, independentment del lloc d´origen i provinença, així com la responsabilitat i el compromís que seran necessaris quan esdevinguin adults. "Tots som iguals, vinguem d´on vinguem, visquem la situació que visquem", va concloure.

Durant l´acte es va posar èmfasi en el dret a jugar, a la salut, a la igualtat, a l´educació, i a la participació, entre d´altres. Tot plegat va culminar amb la "Cançó dels Infants", cantada i coreografiada pels mateixos alumnes, amb l´ajuda de l´animador Manel Justícia i també dels i les mestres de les escoles participants, i que posava èmfasi en el concepte d´identitat pròpia a través del nom. Acabats els parlaments, es van organitzar activitats a la Plaça Major on els alumnes van poder ballar i cantar.

Aquest acte s´emmarca dins la Setmana dels Drets dels Infants, que entre els dies 13 i 26 de novembre se celebren activitats diverses sota el lema "Tots els infants tenen dret a tenir un nom i a ser d´un lloc". Avui divendres dia 18 a 2/4 d´11 del matí, se celebrarà, davant de l´Ajuntament, el "flash mob" dels drets dels infants. Aquí es poden consultar tots els actes que es duran a terme els propers dies.