Nois i noies dels instituts de Manresa han estat els protagonistes i principals destinataris de l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, celebrat aquest migdia a la plaça Major. Ha inclòs la lectura d'un manifest signat per cinc alumnes de batxillerat de l'Institut Pius Font i Quer i del manifest del Consell Municipal de la Dona, a càrrec de Paloma Masnou, i la intervenció de Laura Vilagrà, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.

El manifest dels alumnes Nil Boix, Marc Cuevas, Jordi Gort, Arnau Plaja i Eduard Pozuelo reflexiona que quan "un home abusa d'una dona no és un problema, sinó un símptoma, un símptoma que la societat no evoluciona". Com solucionar-ho? Ells proposen "prendre accions a nivell quotidià per intentar reduir-ho". El manifest del Consell Municipal de la Dona reclama "comprometre'ns tots i totes a actuar amb respecte humà basat en els drets a la llibertat, una llibertat que és fonamental per aconseguir la veritable igualtat entre dones i homes".

Entre els presents, hi havia una nodrida representació del consistori manresà, així com membres de la societat civil manresana. L'acte, en què s'han vist cartells del Consell Municipal de la Dona, de l'associació Lilium i dos reclamant prou agressions, s'ha acabat amb una acció artística a càrrec de l'alumnat de l'Institut Lluís de Peguera, mentre que estudiants dee l'Institut Lacetània han enregistrat i editaran l'acte, que, a diferència d'altres anys, no ha inclòs cap minut de silenci. El taller de cançons de tots els temps del Programa de Gent Gran ha interpretat una cançó.

Al matí s'ha fet el teatre-fòrum sobre ciberassetjament a l'auditori de La Plana de l'Om, i aquesta tarda hi ha una acció artística al mateix lloc, i a l'exterior, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, l'encesa d'espelmes.