La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages va ocupar dilluns les instal·lacions de l'Ajuntament de Manresa en suport a dues persones que aquell mateix dia es quedaven sense sostre. Després d'hores de pressió, va arribar una solució negociada. Una reunió dels membres de la PAHC amb el regidor d'habitatge i la regidora de serveis socials va acabar, passades les 4 de la tarda, amb el conflicte: les dues persones afectades podran quedar-se a l'alberg municipal durant un mes. Arran d'aquesta decisió, la PAHC va desconvocar l'ocupació del consistori manresà.

Ocupació per pressionar al consistori

Cap a una trentena de membres de la plataforma van celebrar una roda de premsa a l'interior del vestíbul de l'edifici consistorial a les 11 del matí per reclamar solucions per al cas de dues persones ateses pel moviment que no tenen on lloc per viure. Després de la roda de premsa, es van quedar al vestíbul esperant, fins que van saber la resposta de la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, a la seva petició. El que demanaven al consistori era que garantissin un sostre a aquestes dues persones, una de les quals té al seu càrrec un fill petit. Com que la proposta feta per Santolària no havia variat de la que ja ha els havia fet, van decidir allargar sense data la seva estada a les dependències municipals. La porta principal del consistori va quedar tancada als voltants de les 3 de la tarda, amb una trentena de persones protestant al seu interior.

El que demanava la PAHC era que "les nostres companyes no dormin al carrer", aconseguint que el consistori els els facilités l'estada "en algun alberg o pensió de la ciutat" mentre no tobessin un sostre definitiu. Tal i com va explicar la plataforma, els casos afectats eren el d'una noia amb un fill d'un any i sense cap ingrés que va deixar l'habitació de la casa d'una coneguda on vivia fins ara, i el d'un home, també sense ingressos i amb problemes de salut i que recentment vivia en un pis en obres. La solució que els donava l'Ajuntament és que ella anés a un alberg per a mares a Sabadell i ell, a un per a persones sense sostre a Barcelona, pagant-li el consistori el bitllet per desplaçar-s'hi.

Poc abans de 2/4 de 12, celebrada la roda de premsa, una delegació de la plataforma es va adreçar a les oficines municipals a la carretera de Vic per entrevistar-se amb la regidora d'Acció Social i Cooperació i exposar-li el cas, mentre una vintena d'activistes més es van quedar a dins i a fora de l'Ajuntament fent temps. Pels volts de 3/4 d'1 del migdia, la petita delegació que ha anat a parlar amb Santolària va tornar i va informar la resta que no se'ls havia ofert cap alternativa per a les dues persones ateses per la PAHC. En assamblea i amb una votació a mà alçada a l'interior del vestíbul de l'edifici consistorial, van decidir allargar-hi la seva estada indefinidament. A partir d'aquell moment es va posar en marxa la maquinària de la PAHC per aplegar el màxim de gent i tot el necessari per passar la primera nit a l'ajuntament, comptant que és un dia en què les temperatures són especialment baixes. L'acció va obtenir resposta, ja que el consistori va organitzar una nova reunió que va finalitzar amb la decisió definitiva, les dues persones afectades podran quedar-se a l'alberg municipal de Manresa durant un mes.