El regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha assegurat que el tram pendent de l´avinguda dels Països Catalans que ha d´anar de la carretera de Viladordis al Decathlon per connectar amb el que ja existeix als Trullols (l´únic fins ara) s´executarà dintre d´un pla parcial que hauran de pagar els propietaris del sector quan es desenvolupi urbanísticament.

Aquest tram era el que l´anterior regidor d´Urbanisme, Ramon Bacardit (CiU), havia negociat que pagués el Carrefour dels Trullols a canvi de facilitar l´ampliació en superfície de l´hipermercat.

L´acord va quedar desestimat amb l´entrada d´ERC al govern, perquè els republicans no n´eren partidaris. A més, segons Aloy, «això no ha estat mai escrit enlloc».

El regidor d´Urbanisme ha recordat que en l´aprovació inicial del nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal es deia que el tram pendent del sector dels Trullols de l´avinguda dels Països Catalans es pagaria amb el desenvolupament del pla parcial del sector.

Les línies elèctriques, una nosa

Un altre aspecte a tenir en compte és que el nou POUM, en tràmit d´aprovació provisional, proposa un ajust del traçat de l´avinguda dels Països Catalans que permet executar dos carrils mantenint les línies elèctriques d´alta tensió existents en comptes de soterrar-les. Aquest fet suposa un canvi sobre el planejament vigent.

El canvi de traçat de l´avinguda també permetrà centrar més la connexió del vial amb la rotonda de Prat de la Riba.

Cal deixar clar, però, que per fer els altres dos carrils de l´avinguda -els que quedaran pendents- i per desenvolupar urbanísticament el sector seria necessari intervenir en el traçat de torres elèctriques.

Al llarg dels anys ha anat quedant cada cop més clara la necessitat de soterrar les línies elèctriques que encotillen el creixement de la ciutat pel sector est.

Arribats al moment de fer l´avinguda dels Països Catalans, continua sent un tema pendent.