Manresa ha perdut aquest dimecres un dels seus personatges més populars. Rosita Cases Trellisó, la Rosita de les cadires, ha mort a l'edat de 88 anys. Cases era molt coneguda per haver regentat durant 52 anys les cadires verdes que es posen cada temporada d'estiu a llarg el primer tram del passeig de Pere III de la capital del Bages.

El comiat per la Rosita de les cadires es farà aquest dijous a les 11.30 a la sala Montserrat de la funerària Fontanova.

Rosita Cases va néixer a Solsona el 28 d'abril de l'any 1928 i va arribar a la capital del Bages després de contraure matrimoni amb Àngel Prat Cots l'any 1956. En aquell moment Prat era l'encarregat d'explotar les cadires públiques que hi havia al passeig de Pere III i que havia heretat del seu pare.

Quan el seu marit va morir, a finals de la dècada dels anys 1970, la coneguda com a Rosita de les cadires va passar a fer-se'n càrrec personalment fins l'any 2009, quan amb 81 anys va decidir deixar el negoci a causa de l'edat i per problemes de salut. Amb la seva retirada, la continuïtat de les icòniques cadires va quedar en entredit fins que l'any 2010 l'Ajuntament es va fer càrrec de buscar-li un successor.

Abans de plegar, però, Cases va rebre l'abril del 2009 un homenatge impulsat des de la xarxa social Facebook per part de diverses generacions de manresans en reconeixement a tota la seva trajectòria tenint cura d'un dels elements més distintius del paisatge urbà manresà.