Pere Vilarasau Serracanta, que va ser regidor de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Manresa en els dos mandats de l'alcalde Juli Sanclimens, va morir ahir a l'edat de 81 anys. El funeral tindrà lloc avui dimarts, a les 10 del matí a l´església parroquial de Sant Josep del Poble Nou de Manresa.

«Era un home de consens, amb molt sentit comú», va recordar Sanclimens. Pere Vilarasau va entrar en política sota les sigles de Convergència Democràtica de Catalunya, i va formar part del govern municipal sorgit de les eleccions del 10 de juny del 1987 amb el qual CiU va prendre l'alcaldia al PSC. Provinent del món de l'automoció, Vilarasau va ser nomenat regidor de Seguretat Ciutadana, un càrrec que va ocupar quatre anys més quan la coalició CiU va revalidar el triomf a la convocatòria electoral del 1991.

Després d'aquest període de vuit anys, Pere Vilarasau es va allunyar de la política. La seva participació en la vida ciutadana també es va manifestar amb la presidència del club d'esquí MAN durant una etapa en què hi havia molts associats. «En tinc molt bon record, era un home que sabia resoldre problemes», va afegir Sanclimens en recordar Vilarasau.