Un cop finalitzat el termini per fer propostes per als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Manresa, se n'han recollit 42, de les quals 27 provinents d'entitats i 15 de ciutadans a títol individual. La possibilitat de presentar propostes en nom propi és una novetat d'enguany.

Es triaran un mínim de 4 projectes, que no podran superar els 50.000 euros. Fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros es podran tirar endavant els següents projectes més votats.

Ara seran valorades

Aquest febrer es farà una valoració tècnica de les propostes. A partir d'aquí, entre els dies 6 i 7 de març, es comunicarà la viabilitat o no dels projectes, i s'obrirà un període d'esmenes, del 13 al 17 de març. Un cop tancat aquest període, la setmana del 20 al 24 de març es publicarà la llista definitiva de projectes acceptats.

El mes d'abril s'inaugurarà una exposició a la biblioteca del Casino amb els projectes finalistes, i se'n farà també una defensa a la Plana de l'Om.

Durant tres dissabtes -l'any passat només en va ser un- s'exposaran els projectes a la plaça Sant Domènec. Es muntarà un estand itinerant pels barris per facilitar que els ciutadans puguin votar pels projectes que considerin més necessaris o atractius. Entre final d'abril i mitjan maig es faran les votacions.

De les 42 propostes, 12 són sobre l'espai urbà i la resta fan referència a serveis a les persones, l'entorn natural, esports, cultura, equipaments i festes.