Manresa torna a ser avui divendres la seu de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, una prova adreçada a alumnes de batxillerat que té per objectiu promoure el coneixement i l'interès per la geologia.

Les proves es duran a terme a les instal·lacions de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), a partir de les 10 del matí, i hi participaran 77 alumnes provinents de sis centres de la Catalunya Central. Manresa és una de les tres seus de les Olimpíades a la província de Barcelona, juntament amb Barcelona i Bellaterra.

La participació es fa en grups de 4 alumnes, que primer han de superar una prova individual de tipus teòric i després una prova pràctica en grup de coneixement de minerals, roques i fòssils, anàlisi de mapes geològics i talls, o la resolució de problemes senzills derivats de la interpretació dels mapes geològics.

Els millors classificats en aquesta fase de les Olimpíades de Geologia podran participar a la fase estatal, que es farà a Salamanca entre el 31 de març i el 2 d'abril. A més, també podran gaudir d'una sortida guiada pel Geoparc de la Catalunya Central.